نمونه یک رزومه خوب

رزومه خوب, رزومه مناسب, رزومه مورد پذیرش, رزومه کامل, رزومه معتبر

هدف اصلی‌ یک رزومه آن است که در دو یا سه صفحه بتواند یک تصویر مشخصی‌ از شخص متقاضی در ذهن برسی‌ کننده ایجاد کند.

En

  شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | 16:33   0 نظر   4688 بازدید

رزومه یا CV از بخش‌های مهم یک تقاضا نامه تحصیلی‌ می‌باشد که بیانگر گذشته علمی‌ شخص متقاضی است. هدف اصلی‌ یک رزومه آن است که در دو یا سه صفحه بتواند یک تصویر مشخصی‌ از شخص متقاضی در ذهن برسی‌ کننده ایجاد کند. بنابراین میبایستی مختصر و همچنین تاثیر گذار باشد. اصولاً رزومه از یک اصولی پیروی می‌کند، و یا به عبارتی بهتر دارای یک چهار چوب مشخص است که در ذیل به بخشهایی از آن اشاره می‌‌شود:

۱) بخش مشخصات فردی (Personal info)

قاعدتا در این بخش نام و نام خانواد‌گی و همچنین آدرس و ایمیل را می‌نویسیم، در رزومه‌های مربوط به اروپا، حتی می‌توان ملیت و تاریخ تولد را هم نوشت ولی‌ در رزومه‌های مربوط به امریکای شمالی این کار خیلی‌ مرسوم نیست. قاعدتا از ذکر وضعیت تاهل خودداری می‌‌شود.

۲) وضعیت تحصیلی‌ (Education)

در این بخش به صورت جدید‌ترین به قدیمی‌ترین دانشگاههای محل تحصیل و سالهای ورود و فارغ التحصیلی را می‌‌نویسیم، در ضمن از یادداشت دبیرستان قاعدتا خودداری میشود و آخرین مدرک را لیسانس در نظر می‌‌گیریم. در ضمن به همراه سال معمولاً ماه مربوطه را نیز می‌نویسیم ولی‌ روز اصلا معمول نیست. به عنوان نمونه:

Ph.D., History 2006-2010
University of British Columbia, Vancouver, BC, Canada
Dissertation: "Title of the dissertation"
Supervisor: Dr. John White

۳) دستاوردها (Honours and Awards)

در این بخش اصولاً مهمترین دستاوردهای منحصراً علمی‌ آورده می‌‌شود، برای ایرانیان رتبهٔ کنکور به طور مرسوم آورده می‌‌شود ولی‌ خیلی‌ در خارج از کشور این ملاک خوبی‌ نیست. المپیاد و یا خوارزمی و یا بورس خاصی‌ اگر دریافت شده باشد خیلی‌ نشانگر تر است. به عنوان نمونه:

- Ranked 1st among 2010 class graduates in the field of Solid Mechanics in the Mechanical Engineering Department at the University of Calgary, Sept. 2010

Willard T. Scott award for outstanding paper in French literature, UTS, January 2011 -

Manitoba Graduate Scholarship, $20,000, 2003- Teaching Fellowship Award, University of Toronto, 2010-


نکات مهم رزومه

۴) مقالات علمی‌ (Publications)

در این بخش مقالات (کنفرانس یا ژورنال) و یا پوستر‌های علمی‌ در صورت داشتن آورده می‌‌شود. اگر مقطع کارشناسی برای کارشناسی ارشد مورد نظر است، این بخش خیلی‌ مهم نیست، ولی‌ برای کارشناسی ارشد به دکتری این بخش خیلی‌ مهم هست؛ به عبارت بهتر، داشتن مقالات علمی‌ شانس فرد متقاضی را در کسب پذیرش و کمک های مالی بالاتر می‌‌برد. به عنوان نمونه:

- M. Madani, and J. White, 2011, "A Magnetically Controlled Mechanical Drug Delivery Device", Lab on a Chip, DOI: 10.2129/c1lc2228f.

- A. Weinstein, and J. Watson (2011). The genetic ontribution to violent behaviour. Journal of Neuroscience, 80 (1): 45-60.

۵) سوابق کاری (Work Experience)

در این بخش تجربیات کاری به صورت جدیدترین به قدیمی‌ترین آورده می شود، برای هر تجربه ماه شروع تا ماه پایان به همراه محل کار و خلاصهٔ‌ کارهای انجام شده آورده می‌‌شود. طبق یک تجربه کاملا شخصی‌، برای دریافت پذیرش دکتری در آمریکا در رشته‌های مهندسی‌، داشتن تجربه کاری کمک کننده است. به عنوان نمونه:

Teaching Assistant, French University of British Columbia, Sept. 2008–May 2010

Beginning French (FREN 100)–Fall 2008 and Winter 2009
Intermediate French (FREN 200)–Winter 2010

- GTM Global Inc., Vancouver, BC
Research Engineer Sept. 2006–Sept. 2007
Developed a wireless single chip MEMS pressure and temperature sensors for use in pressure monitoring.

این مطلب برای شماست : شیوه صحیح تهیه رزومه

۶) کارهای خارج از برنامه (Hobbies and Interests)

در این بخش کارهایی که خارج از برنامه درسی‌ انجام می‌‌شود آورده می‌‌شود. علیرغم تصور ما در بخش شرقی دنیا، به این بخش اهمیت داده می‌‌شود، مثلا به اینکه یک شخص اهل ورزش و موسیقی نیز باشد ارزش قائل می‌‌شوند. به عنوان نمونه:

- Varsity soccer athlete with proven team working skills and competitive flair

- Red Cross volunteer with experience using interpersonal skills in high stress medical environments

۷) گروه‌های علمی‌ و حرفه‌ای (Professional Affiliations)

عضویت در گروه‌های علمی‌ و حرفه‌ای مربوط به رشتهٔ تحصیلیتان را در این بخش می‌‌توانید ذکر نمایید. به عنوان نمونه:

- Member of the Association of Professional Engineers, BC, 2009-present

- Member of the Executive Committee of the 2nd Symposium on Collaborative Research in Applied Science (ISOCRIAS), March 2008

۸) مراجع (References)

در این بخش بایستی اسامی افرادی که برای شخص مربوطه توصیه نامه علمی‌ (Letter of Recommendationn) می‌نویسند آورده شود، معمولا اسم به همراه آدرس اینترنتی و ایمیل آورده می‌‌شود.

به صورت یک نکته کلی‌، از نوشتن جملات کامل در رزومه خودداری میشود و قأعدتاً به صورت جملات خرد می‌نویسند. اینها اصول کلی‌ یک رزومه بودند، برای هر شخص این مورد می‌‌تواند متفاوت باشد.

دیدگاه خود را بیان کنید
https://www.dpu.org.ir/