نکات مهم در تهیه انگیزه نامه

نحوه نوشتن انگیزه نامه

انگیزه نامه تنها پل ارتباطی مستقیم شما با دانشگاه مورد نظر می باشد و به کمیته پذیرش نشان دهید که لیاقت این فرصت را دارید و تشنه کسب علم و دانش هستید

En

  سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ | 11:47   1 نظر   13530 بازدید

یکی از مدارکی که اغلب دانشگاهها به هنگام اقدام برای پذیرش (و حتی شرکت ها برای استخدام) از متقاضیان درخواست می کنند "انگیزه نامه" (Statement of Purpose) یا (Letter of Intent) می باشد. یکی از مهم ترین دلایل درخواست چنین نامه ای شناخت بیشتر شما، سنجش اشتیاق شما برای دریافت پذیرش و ادامه ی تحصیل و البته میزان سازگاری شما و اهدافتان با ساختار و امکانات موجود در آن دانشگاه می باشد.

انگیزه نامه تنها پل ارتباطی مستقیم شما با دانشگاه مورد نظر می باشد که خود را از میان دیگر متقاضیان متمایز کنید و به کمیته پذیرش نشان دهید که لیاقت این فرصت را دارید و تشنه کسب علم و دانش هستید

1. قصه نگویید: درست است که بخشی از هدف این نامه شناخت بیشتر شما است اما نحوه نگارش متن نیز بسیار مهم است. برای مثال در عین حال که این نامه ها باید بسیار بسیار شخصی باشد و بازتاب دهنده ی شما، شخصیت، افکار و اهداف شما باشد (از استفاده از نمونه های از پیش آماده به شدت پرهیز کنید) اما این بدان معنا نیست که شما باید قصه زندگی خود را در آن تعریف کنید. افرادی که انگیزه نامه شما را می خوانند نه قصد دانستن قصه ی زندگی شما را داشته و نه وقت و حوصله آن را. اشاره به علایقتان و دلایلی که شما مسیر مشخصی را در زندگی و تحصیل برگزیده اید بسیار خوب و مفید است اما نیازی نیست که آنها را به ترتیب زمانی وقایع و با لحن قصه گویی تعریف کنید.

.

2. بازی با کلمات ممنوع: از بازی با کلمات و گنگ و نامشخص نوشتن پرهیز کنید. کاملا قابل درک است اگر شما به چند زمینه ی کاری مختلف در دانشگاههای مختلف علاقه داشته باشید و هر کدام که برایتان پیش بیاید را مشتاقانه بپذیرید، لیکن تلاش برای نوشتن یک نامه که همه را پوشش دهد اشتباه است. این بازی با کلمات و استفاده و نشان دادن علاقه به زمینه های کاری بسیار متنوع و در نتیجه عدم وضوح نه تنها به نفع شما نیست به ضرر شما نیز می باشد. زیرا علاوه بر تاثیر منفی ناخودآگاهی که بر خواننده می گذارد، او را به شک می اندازد که آیا شما واقعا به آن دانشگاه و آن زمینه ی کاری علاقه ی جدی دارید یا تنها قصد دارید به هر طریق شده از آنها پذیرش بگیرید و سپس با ناامیدی و کمبود انگیزه در تحصیلات خود با شکست مواجه شوید. در صورتی که واقعا انگیزه و علایق متنوعی دارید نیاز است که برای هر دانشگاه و هر زمینه ی کاری یک انگیزه نامه ی جداگانه بنویسید.

انگیزه نامه

3. خاص بنویسید: اگر از سوابق کاری خود حرف می زنید یا به اساتید دانشگاه ها، معلم ها و افرادی که در زندگی شما و انتخاب شما تاثیر گذاشته اند اشاره ای می کنید از اسم آنها استفاده کنید. مهم نیست که آن شرکت، دانشگاه یا فرد از چه حدی از معروفیت برخوردار است، زیرا این اسامی کمک می کنند تا نوشته شما ملموس تر و واقعی تر به نظر بیاید. همچینین این موضوع باعث می شود تا نامه ی شما از بسیاری نامه هایی که با استفاده از پیش نوشته های آماده تهیه شده اند فاصله بگیرد و خود را متمایز کند.

4. آینده و گذشته: در نهایت در نظر داشته باشید که انگیزه نامه بیش از هر چیز دیگر به آینده شما و انگیزه های شما مربوط می شوند. البته که گذشته شما در آینده تان، تصمیم گیری های حالتان و انگیزه هایتان تاثیر دارند و نقل آنها باعث می شود تا خواننده درک بهتری از آینده ی شما و انگیزه هایتان داشته باشد، اما در نهایت در این نامه آینده و انگیزه های شما از اهمیت بیشتری برخوردارند، لذا سعی کنید تا توازن لازم بین میزانی که به نقل گذشته و آینده اختصاص می دهید را رعایت کنید.

- نیازی به وارد کردن اطلاعات شخصی خود مانند نام و یا اطلاعات تماس در انگیزه‌نامه نمی‌باشد. این اطلاعات در رزومه شما موجود است که بی‌شک در اختیار هیئت تصمیم گیرنده قرار گرفته است.

- نامی از موسسه و یا شرکتی که در آینده قصد دارید در آنجا مشغول به کار شوید نیاورید. فقط به تحصیل و آینده شغلی به صورت کلی اشاره کنید.

تحصیل در اتریش

تحصیل در آمریکا

دیدگاه خود را بیان کنید
سلام با تشکر به سربازی که یه حالت گپ تحصیلی بوجود اورده بین کارشناسی و ارشد اشاره نکنم تو انگیزه نامه؟
سلام مرتضی عزیز سربازی قابل توجیه هست و خیلی گپ تحصیلی محسوب نمیشود.
https://www.dpu.org.ir/