نحوه اپلای دانشگاه‌های آمریکا

اپلای دانشگاه های آمریکا

دانشگاه های آمریکا مانند اکثر دانشگاه های دنیا دارای دو ترم دانشگاهی تابستانی و زمستانی هستند. بسته به زمان ورود خود، باید حداقل 6 ماه قبل اقدام کنید.

En

  شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | 10:07   1 نظر    بازدید

نحوه اپلای دانشگاه‌های آمریکا

ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین سیستم‌های آموزش عالی در جهان را دارد و با داشتن بیش از 200 دانشگاه با رنک بالا در رتبه‌بندی‌های دانشگاه‌های برتر جهانی، یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در میان دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. کیفیت بالای آموزش عالی این کشور، فناوری پیشرفته، تنوع فرهنگ و جاذبه‌های دیدنی بسیار از جمله دلایلی است که باعث شده تا سالانه متقاضیان بسیاری آمریکا را به عنوان مقصدی برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند.

درخواست پذیرش از دانشگاهای کشوری مانند آمریکا ممکن است کمی نگران کننده به نظر برسد. اما طی کردن درست و صحیح این فرآیند دشوار می‌تواند منجر به تجربه‌ای شیرین و ارزشمند شود. پروسه اپلای دانشگاه‌های آمریکا با دانستن نحوه درخواست پذیرش به عنوان یک دانشجوی بین المللی شروع می‌شود. بنابراین اگر به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی برای درخواست پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا اقدام می‌نمائید، می‌بایست بدانید که از کجا شروع کنید.

زمانی که بدانید چه چیزی در پیش رو دارید، استرس و ترس شما به نوعی کاهش می‌یابد. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم با تهیه لیستی از مراحل و نحوه اپلای یک دانشگاه آمریکایی شما را در شروع این پروسه دشوار همراهی کنیم

چطور می‌شود به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی برای دانشگاه‌های آمریکا اپلای کرد؟

اپلای کردن یا ارسال درخواست پذیرش به تنهایی می‌تواند کار دشواری باشد. بخصوص برای دانشجویان بین‌المللی. هزاران مایل فاصله و تحصیل در یک سیستم آموزشی کاملأ متفاوت. بنابراین ممکن است به طور کلی فرآیند درخواست پذیرش آمریکا برای آنها تا آشنا و دشوار باشد. اما جای هیچ نگرانی نیست. ما در این مطلب سعی کردیم تا هر آنچه که لازم است در رابطه با اپلای دانشگاه‌های آمریکا بدانید توضیح داده‌ایم. در ادامه هر یک از مراحل اپلای دانشگاه‌های آمریکا را نام برده و توضیح دادیم.

تهیه یک لیست از دانشگاه‌های موردنظرنحوه اپلای دانشگاه‌های آمریکا - دانش پژوهان اورانوس

با وجود هزاران دانشگاه معتبر و رنک بالا، طبیعی است که انتخاب نوع دانشگاه مناسب برای دانشجویان دشوار باشد. سوالاتی نظیر اینکه اگر در تصمیم گیری عجله کرده باشم چه؟ اگر دانشگاهی با فرصت‌های بهتری وجود داشته باشد چه؟ و اینها تنها بخشی از افکاری است که در ذهن یک دانش آموز معمولی می‌گذرد. این افراد مقصر نیستند، زیرا همیشه از بسیاری جهات دانشگاه بهتری وجود خواهد داشت که با شرایط دانشجو مناسب‌تر باشد و دلایل آن ممکن است بین فاصله، شهریه تحصیلی و سایر دلایل مرتبط متغیر باشد.

در هنگام تهیه لیست دانشگاه‌هایی که می‌خواهید برای آنها درخواست بدهید، می‌بایست نمرات GPA و SAT/ACT خود را نیز در نظر بگیرید. با وجود آنکه عوامل پذیرش مهم‌‌تری وجود دارد که در پذیرش شما تأثیرگذار باشند، نمرات این آزمون‌ها در بررسی رزومه تحصیلی شما بی‌تأثیر نخواهد بود. به خاطر داشته باشید که حتی اگر به پذیرش در یک دانشگاه خاص علاقمند باشید، پس از بررسی شرایط پذیرش آن‌ها، اگر واجد شرایط نبودید، نیازی به اضافه کردن آن به لیست دانشگاه‌های انتخابی خود نیست.

بنابراین به یاد داشته باشید که حتمأ ضریب پذیرش دانشگاه، شرایط و نمرات موردنیاز از آزمون‌ها و شهریه دانشگاه را وبسایت رسمی دانشگاه موردنظر خود بررسی نمائید.

امکان چه تعداد دانشگاه در لیست من وجود دارد؟

لیست داانشگاه‌های انتخابی شما می‌بایست شامل دانشگاه‌هایی باشد که با شرایط و اهداف تحصیلی شما بیشترین مطابقت را داشته باشد. به نوعی ترکیبی از دانشگاه‌هایی که شانس کمی در پذیرش آنها داشته باشید، دانشگاه‌هایی که شانس بالایی داشته باشید و همچنین دانشگاه‌هایی که تقریبأ در اخذ پذیرش از آنها اطمینان کامل داشته باشید. بنابراین، لیست دانشگاه‌های انتخابی شما می‌بایست شامل 8 تا 10 دانشگاه باشد. با این حال، اگر فکر می کنید که دانشگاه‌های انتخابی شما ضریب پذیرش کمی دارند و بسیار رقابتی هستند، بهتر است تعداد آنها را به 12 افزایش دهید.

از یک کارشناس آموزشی در مؤسسات اعزام دانجشو کمک بگیرید

اگر در میان دانشگاه‌هایی که در سراسر ایالات متحده آمریکا وجود دارد گیج شده‌اید و نمی‌دانید که کدام یک از آنها با توجه به سوابق تحصیلی و شرایط شما مناسب‌تر است، می‌توانید از یک کارشناس در مؤسسات اعزام دانشجو که اطلاعات و تجربه زیادی در این زمینه دارند کمک بگیرید. این کارشناسان می‌توانند به شما کمک کنند تا اهداف خود را شناسایی کرده و لیست کوتاهی از دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که برای شما مناسب‌تر هستند را پیدا کنید. کارشناسان ما در مؤسسه دانش پژوهان اورانوس می‌توانند اطلاعات و راهنمایی‌های لازم در رابطه با رشتهها، دانشگاه‌ها، فرم‌های درخواست پذیرش‌ به شما ارائه دهند و شما را در آماده سازی و تهیه مدارکی که برای درخواست پذیرش خود نیاز دارید، راهنمایی کنند.

ارزیابی مدارک تحصیلی

این مرحله بیشتر به ملیت دانش‌آموزان بستگی دارد. که از کجا آمده‌اند. معمولاً ارزیابی ریزنمرات تحصیلی از مدارک موردنیاز دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. مشاوران پذیرش به این گزارش رسمی نیاز دارند تا بتوانند تعیین کنند که آیا مدرک تحصیلی یا سایر مدارک تحصیلی دانشجو در یک کشور خارجی با استانداردهای پذیرش و ثبت‌نام آنها مطابقت دارد یا خیر. با این حال، اگر می خواهید از این موضوع مطمئن شوید، می‌توانید با دفتر پذیرش یک دانشگاه تماس بگیرید و از آنها پاسخ رسمی دریافت کنید.

توصیه نامه‌

توصیه نامه‌ها اسنادی اضافی هستند که به تکمیل پروفایل و رزومه دانش‌آموز کمک می‌کنند. این نامه‌ها به مشاوران پذیرش کمک می‌کند تا از دید شخص دیگری با شخصیت شما آشنا شوند. معمولاً از افرادی درخواست می‌شود برای شما توصیه نامه بنویسند، که در طول یک سفر آموزشی از نزدیک با شما کار کرده‌اند و می‌توانند عملکرد آموزشی یک فرد را توصیه کنند. این افراد می‌توانند از مدرسین، اساتید دانشگاه، مدیر یا مشاوران شما در طول سال‌های تحصیل شما باشند.

از الزامات زبان آگاه شوید

هر دانشگاه شرایط و الزامات مشخصی را جهت پذیرش دانشجو در رشته‌ی موردنظر آنها تعیین کرده است. این شرایط می‌تواند شامل دیپلم دبیرستان، پورتفولیو، فعالیت‌های پژوهشی و غیره باشد. دانشگاه‌های آمریکا یکی از مهم‌ترین شرایط پذیرش دانشجویان بین‌المللی که زبان مادری آنها انگلیسی نیست را ارائه گواهی یا مدرکی جهت اثبات مهارت زبان انگلیسی می‌دانند. سنجش و ارزیابی مهارت زبان انگلیسی اغلب از طریق آزمون‌های معتبری چون آیلتس و تافل انجام گرفته می‌شود. ممکن است هر دانشگاه، آزمونی خاص با سطح یا نمره خاصی از آزمون‌های زبان را لازمه‌ی پذیرش در رشته موردنظر متقاضی بدانند. برای آگاهی از الزامات زبانی دانشگاه‌های لیست خود می‌بایست به وبسایت دانشگاه موردنظر مراجعه کرده و شرایط پذیرش در رشته انتخابی خود را بررسی کنید.

آزمون‌های موردنیاز

دانشگاه‌های آمریکا اغلب علاوه بر سوابق تحصیلی دانشجو، نمرات آزمون‌های استانداردی چون SAT، ACT، GRE و GMAT را در بالا بردن شانس دانشجو در پذیرش بالا می‌دانند. انتخاب این آزمون‌ها با توجه به مقطع و رشته موردنظر متقاضی بستگی دارد.

آزمون‌هایی چون SAT و ACT آزمو‌ن‌های استانداردی هستند که به منظور سنجش و ارزیابی دانش متقاضی در مباحثی چون ریاضی، زبان انگلیسی و علوم برای پذیرش دانشگاه‌های آمریکا انجام داده می‌شوند. اغلب دانشگاه‌های آمریکا هر دوی این آزمون را می‌پذیرند و انتخاب یکی از آنها اختیاری می‌باشد. آزمون SAT بر روی مباحث ریاضی و زبان انگلیسی متمرکز می‌باشد، در صورتی که آزمون ACT شامل مباحثی چون ریاضی، زبان انگلیسی و علوم است. بنابراین به این فکر کنید که کدام یک از این دو نوع آزمون بیشتر با رشته موردنظر شما برای درخواست پذیرش مرتبط می‌باشد. نتایج این آزمون‌ها به مدت 5 سال معتبر خواهد بود. بنابراین اگر درخواست پذیرش شما برای اولین بار پذیرفت نشد، می‌توانید از همان نتیجه برای درخواست‌های بعدی نیز استفاده کنید.

ارسال فرم‌های درخواست پذیرش

اکنون که لیست دانشگاه‌های موردنظر خود را آماده کرده‌اید، می‌توانید ارسال درخواست خود را برای آنها آغاز کنید. همانطور که در موارد ذکر شده بالا، نحوه تصمیم‌گیری دانشگاه‌ها را با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی و همچنین نمراتی که دانشجویان در آزمون‌های استاندارد مختلف مانند آزمون‌های آیلتس، تافل، ACT، SAT، GRE یا GMAT کسب کرده اید. فرم درخواست پذیرش نیز توسط دفتر پذیرش برای شما ارسال می‌شود و یا شما می‌توانید آن را در وبسایت رسمی دانشگاه موردنظر خود پیدا کنید. اپلیکیشن فی‌ها (هزینه‌های ارسال درخواست) از 50 دلار تا 100 دلار متغیر است و غیر قابل استرداد می‌باشد. هنگامی که مدارک موردنیاز دانشگاه مانند مدارک و ریز نمرات تحصیلی، نمرات آزمون‌های استاندارد، و هر مدرک دیگری که ممکن است دانشگاه از شما بخواهد، را برای ارسال آماده کردید، می‌توانید گزینه ثابمیت (ثبت) را زده و درخواست پذیرش خود را ارسال کنید. اکنون شما برای دانشگاه موردنظر اپلای کرده اید.

منتظر نامه پذیرش باشید

با فرض بر اینکه شما با آگاهی از ددلاین‌های دانشگاه، فرم درخواست و سایر مدارک خود را به موقع ارسال کرده‌اید، اکنون هیچ نگرانی دیگری ندارید جز اینکه منتظر پاسخ مثبت از سوی دانشگاه‌هایی باشید که برای آنها درخواست داده‌اید. دانشگاه‌ها برای اطلاع شما از تأیید یا عدم تأیید درخواست شما، ایمیل می‌فرستند. اگر موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه موردنظر خود شده باشید، ایمیلی با عنوان اکسپتنس لتر (acceptance letter) دریافت می‌کنید. برخی ممکن است این کار را زودتر انجام دهند و برخی ممکن است برای مدتی منتظر بمانند و سپس نتیجه تمامی متقاضیان را به طور همزمان اطلاع دهند.

مرحله نهایی پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه

تبریک می گویم، شما به تازگی برای تحصیل در دانشگاهی در آمریکا پذیرفته شده‌اید! قبل از شروع ترم و کلاس‌های خود، می‌بایست ویزای دانشجویی دریافت کنید. دوره تحصیلی شما و دانشگاهی که قصد دارید در آن شرکت کنید تعیین می‌کند که آیا به ویزای نوع F نیاز دارید یا ویزای M. اگر از شهروندان ایالات متحده آمریکا نیستید، می‌بایست از نامه پذیرش خود برای درخواست ویزای دانشجویی F-1 استفاده کنید.

برای این کار می‌توانید با تکمیل فرم و پیوست کردن عکس به صورت آنلاین درخواست دهید. سپس باید برای مصاحبه‌ای در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده در کشور خود آماده شوید. ویزای دانشجویی برای دانشجویان جدید را می توان تا 120 روز قبل از تاریخ شروع دوره تحصیلی صادر کرد. با این حال، بیش از 30 روز قبل از تاریخ شروع، مجاز به ورود به آمریکا با ویزای دانشجویی خود نخواهید بود. همچنین به خاطر داشته باشید که از طریق وبسایت رسمی دانشگاه بررسی کنید که آیا دانشگاهی که از آن پذیرش دریافت کرده‌اید برای حفظ جایگاه شما، به هزینه ثبت‌نام نیاز دارد یا خیر.

انتخاب نوع اقامت دانشجویی

هنگامی که تصمیم گرفتید از میان دانشگاه‌هایی که پذیرش دریافت کردید، یکی از آنها را انتخاب کنید، گام بعدی این است تا شرایط اسکان و اقامت دانشجویی خود در آمریکا را به موقع فراهم کنید. برای این منظور، می توانید محل اقامت خود را در محوطه دانشگاه (on-campus) انتخاب کنید یا به سراغ یک گزینه محبوب تر، یعنی اقامت خارج از دانشگاه (off-campus) بروید. چه به مسکن‌های دانشجویی در شیکاگو یا خوابگاه دانشجویی در D250214as بروید، مکانی امن و دنج برای زندگی خواهید یافت. علاوه بر این، آزادی و استقلال برای لذت بردن از زندگی دانشجویی خود، که در خوابگاه‌های دانشگاهی تا حدودی محدود است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از شرایط تحصیل در آمریکا می‌توانید مقاله لینک شده را مطالعه کنید.

دیدگاه خود را بیان کنید
با سلام و احترام من لیسانس و فوق لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه تهران با رتبه یک در هر دو مقطع و معدل های به ترتیب ۱۹/۵۵ و ۱۹/۲۰ دارم. همچنین ۳ مقاله و نمره تافل ۱۰۲ دارم. چند درصد شانس گرفتن پذیرش از دانشگاه هاروارد خواهم داشت؟
سلام علی جان، شما از رزومه خوبی برخوردار هستید و دانشگاهی که جهت ادامه تحصیل انتخاب کردید از نظر رقابت در سطح بسیار بالایی قرار داره. شانستون رو امتحان کنید اما خودتون رو محدود و معطوف به یک دانشگاه نکنید.
https://www.dpu.org.ir/