یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ | 10:57 0 نظر 3931 بازدید
GMAT که مخفف Graduate Management Admission Test است امروزه به یکی از مهمترین ابزارهای سنجش بخشی از تواناییهای متقاضیان شرکت در دورههای MBA(Master of Business Administration) و دورههای نزدیک و مشابه آن نظیر MPA Master of Public) Administration) شناخته شده است و تقریباً هیچ مدرسه، کالج یا دانشگاه معتبر برگزار کننده این دورهها نیست که ارائه نمره GMAT را به عنوان یکی از شروط بررسی پرونده متقاضی اعلام نکند. همچنین تعداد زیادی از دانشگاههایی که دروس Business در دوره دکترا (PhD) آنها نظیر امور مالی، حسابداری و اقتصاد حوزه اصلی محسوب میشود نمره این آزمون را شرط پذیرش فرد میدانند.
این آزمون به طور مستقل هیچ توانایی خاصی را در فرد محاسبه نمیکند بلکه ترکیبی از تواناییها و مهارتهای متنوع که برای یک دانشجوی فعال در حوزه مدیریت امور مالی، اقتصادی و اجرایی لازم است را بررسی میکند. به همین دلیل دارای هیچ میزانی به عنوان نمره رد یا قبول نیست و این مراکز آموزشی، کالجها و دانشگاهها هستند که هر یک به فراخور برنامههای آموزشی خود حداقل نمره قابل قبول را اعلام کنند لذا ممکن است فردی با داشتن یک نمره متوسط بتواند برای برخی از این مراکز تقاضای ثبتنام دهد و برای برخی دیگر خیر.
GMAT اساسا ترکیبی از سوالات هوش،منطق و ریاضی است و سنجش مهارت های پایدار افراد را مورد هدف قرار داده است. این آزمون از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند :
- Analytical Writing Assessment
- Quantitative
- Verbal
متقاضی باید در بخش نگارش برروی دو متن essay کار کند که یکی برای تحلیل یک استدلال argument و دومی بررسی یک موضوع است.متقاضی برای هر یک 30 دقیقه زمان دارد.
شیوه ارزیابی و امتیازدهی
نمره این آزمون به صورت یک نمره تفکیکی برای سه بخش مجزا و یک نمره نهایی که در واقع ترکیب دو بخش غیرنگارشی آن است ارائه میشود که حداکثر میتواند ۸۰۰ باشد. بر اساس نتایج ۳سال اخیر میانه آن عدد ۵۳۵.۲ بوده است. حدود دو سوم نمرات عددی بین۲۰۰تا ۶۰۰است و شیوه پیچیده محاسبه نمره به گونهای طراحی شده که حدود ۶۸درصد شرکت کنندگان نمرهای در این محدوده داشته باشند. همین نکته روشن میسازد که برای اخذ پذیرش در یک دوره خوب و معتبر MBA شما باید نمرهای به مراتب بالاتر از این و حداقل حدود 600 داشته باشید که بتوانید از دیگران فاصله بگیرید و این ساده نیست.
نمره آزمون نگارش که در واقع متوسط نمره دو نگارش مستقل شماست عددی بین ۰تا ۶خواهد بود.
لیست برخی از مراکز برگزاری ازمون نزدیک به ایران عبارتند از :
- کویت (NEW horizons computer learning center)
- دبی (dubai mens college society of engineers)
- بحرین (capital knowledge)
- ابوظبی (new horizons CLC – Abu dhabi engineers –UAE)
- ترکیه ( استانبول:PEARSON Professional centers-istanbul،آنکارا: dilko Ankara، ازمیر:Izmir university economics)
- قبرس (demstar information group Ltd)
- ارمنستان (arminco Ltd)
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان موسسه تماس حاصل فرمائید.