(Computer Science (Bachelor
طول دوره: 6 ترم – 180 واحد
زبان تحصیل: آلمانی
امتحان ورودی: دارد (دانشجویانی که نیاز به گذراندن دوره زبان دارند پس از پذیرش ابتدا در اتریش دوره های زبان را گذرانده سپس در آزمون ورودی شرکت میکنند)
در مقطع کارشناسی علوم کامپیوتر دانشجویان با تخصص های مختلف آشنا میشوند. این موارد شامل الگوریتم ها، گرافیک کامپیوتری، تجزیه و تحلیل داده ها، مدیریت اطلاعات و سیستم ها، محاسبات اینترنتی و فن آوری های نرم افزاری، چند رسانه ای، شبکه ها و محاسبات موازی است.
گرایش های کارشناسی علوم کامپیوتر
informatic
Data Science
media informatics
medical informatics
Scientific Computing
پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی علوم کامپیوتر
پس از فارغ التحصیلی، فارغ التحصیلان می توانند تخصص های زیر را ادامه دهند:
توسعه نرم افزار
مدیریت شبکه
توسعه سخت افزار
مدیریت پروژه فناوری اطلاعات
بازاریابی یا فروش در شرکت های فناوری اطلاعات
مشاوره مدیریت در شرکت های فناوری اطلاعات
مربیگری در علوم کامپیوتر
تدریس علوم رایانه در کالج های فنی و حرفه ای متوسطه و مدارس متوسطه
پژوهش های علمی در دانشگاه ها یا موسسات تحقیقاتی.
دانشجویان کارشناسی علوم کامپیوتر پس از فارغ التحصیلی می توانند در رشته زیر در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند
Computer Science
Banking and Finance
Bioinformatics
Computational Science
Media Informatik
Master Access Guide
(Psychology (Master)
طول دوره: 4 ترم - 120 واحد
زبان تحصیل: انگلیسی
امتحان ورودی: ندارد
در مقطع کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشجویان با تخصص های مختلف آشنا میشوند. این موارد شامل الگوریتم ها، تجزیه و تحلیل داده ها، گرافیک کامپیوتری، مدیریت اطلاعات و سیستم ها، محاسبات اینترنتی و تکنولوژی نرم افزار، چند رسانه ای، شبکه ها و همچنین محاسبات موازی. با امکان انتخاب گسترده از این زمینه های موضوعی، فارغ التحصیلان در انتخاب مسیر بسیار انعطاف پذیر هستند و برای اشتغال در آینده در طیف وسیعی از زمینه های حرفه ای، با هدف کار در موقعیت های پیشرو آماده می شوند. زبان آموزش برنامه کارشناسی ارشد در علوم کامپیوتر فقط انگلیسی است.
گرایش های کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
مهندسی نرم افزار پیشرفته
محاسبات موازی
تحلیل داده ها
گرافیک کامپیوتری
مدیریت اطلاعات
پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
پس از فارغ التحصیلی، فارغ التحصیلان می توانند تخصص های زیر را ادامه دهند:
توسعه نرم افزار
مدیریت شبکه
توسعه سخت افزار
مدیریت پروژه در پروژه های فناوری اطلاعات
بازاریابی یا فروش در شرکت های فناوری اطلاعات
مشاوره مدیریت در شرکت های فناوری اطلاعات
مربیگری در علوم کامپیوتر
تدریس علوم رایانه در کالج های فنی و حرفه ای متوسطه و مدارس متوسطه
تحقیق در دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی
شرایط تحصیل در رشته کامپیوتر در وین:
علوم کامپیوتر شامل برنامه های علوم اطلاعات، تعامل انسان و کامپیوتر، تکنولوژی های وب، بازی های ویدئویی و چند رسانه ای می باشد.
دوره کارشناسیارشد علوم کامپیوتر در وین نه تنها تعادلی بین نظریه علوم کامپیوتر پیشرفته و تجربه عملی ارایه میدهد، بلکه تمرکز بسیار قوی بر تحقیقات معاصر دارد.
دانش کامپیوتر در وین در مقطع کارشناسی شاخه های متعددی از جمله: علم رایانه، علم اطلاعات، علوم رایانه رسانه ای، علوم پزشکی کامپیوتر ،گرافیک یارانه ای و محاسبات علمی را در بر می گیرد.
دانشگاه وین در مقطع کارشناسی به ارائه آموزش علمی برپایه اصول انفورماتیک و کاربردهای آن می پردازد. و هدف از این رشته ( علوم کامپیوتر) قادر ساختن دانشجویان به استفاده از روش ها و ابزارهای انفورماتیک تجاری و نیز مشارکت مستقل در تحقیقات و توسعه می باشد.
طول ترم در این رشته در مقطع کارشناسی 6 ترم و زبان مورد نیاز آن انگلیسی و آلمانی می باشد و طول ترم در مقطع کارشناسی ارشد 4 ترم است و زبان مورد نیاز برای این رشته در این مقطع انگلیسی می باشد. طول ترم در رشته اطلاعات رسانه ای (یکی از شاخه های علوم کامپیوتر ) در مقطع کارشناسی ارشد 4 ترم بوده و زبان مورد نیاز انگلیسی می باشد. در رشته علوم کامپیوتر متقاضیان بایستی در مقطع کارشناسی آزمون ورودی بدهند.
در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هایی چون: اطلاعات رسانه، اطلاعات پزشکی، مهندسی نرم افزار، مهندسی کامپیوتر و تجزیه و تحلیل اطلاعات انفورماتیک به متقاضیان این رشته ارائه می شود.
علوم کامپیوتر پل ارتباطی دانش کامپیوتر و ریاضی است و مهمترین هدف آن دست یابی به بهترین الگوریتم های موجود (روشهای حل مسأله) در کمترین زمان و با کمترین خطا و بیشترین دقت است. به عبارت دیگر هدف این رشته تربیت گروهی متخصص کامپیوتر است که با دید ریاضیتر و منطقیتر به حل مسائل مطرح شده در علوم کامپیوتر یا ریاضی بپردازند.
این رشته در مقطع کارشناسی دارای ۴ گرایش محاسبات علمی، نظریه الگوریتمها، سخت افزار و سیستم های اطلاعاتی است. دروس گرایش محاسبات علمی در زمینه برنامهریزی خطی، غیرخطی، آنالیز عددی و نرمافزار در ریاضی است؛ یعنی در این گرایش کاربرد ریاضیات در کامپیوتر مطالعه میشود. گرایش نظریه الگوریتمها به بررسی راههای مختلف حل مسئله به یاری روش های بهینهتر، سریع تر و بهتر میپردازد. به عبارت دیگر هدف این گرایش پیاده سازی و بهینه¬کردن الگوریتم است. در گرایش سختافزار معماری یا ساختار کامپیوتر مطالعه میشود و گرایش سیستم های اطلاعاتی به مدیریت پروژه های نرمافزاری و سیستم های اطلاعاتی میپردازد.
گفتنی است تفاوت رشته علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر (به ویژه گرایش نرم افزار) در این است که رشته علوم کامپیوتر برخلاف مهندسی کامپیوتر به مباحث بنیادی کامپیوتر می¬پردازد و از این رو اولاً فاقد دروس آزمایشگاهی و کارگاهی است و بیشتر جنبه تحقیقات نظری دارد و ثانیاً در مجموعه علوم پایه (و نه فنی و مهندسی) جای می¬گیرد.
نرم افزار:
مهندسان کامپیوتر در بخش نرم افزار به تولید، راه اندازي و نگهداري کاربرد هاي نرم افزاري با كمك فناوري ها و مهارت هاي علوم كامپيوتر مي پردازند. برخي زمينه هاي كاري و تحقيقاتي اين رشته به شرح زير است:
سخت افزار
بخش مهندسی کامپیوتر - سختافزار - در زمينه توليد روشها و ابزارهاي طراحي مدارهاي ديجيتال، فعاليت مي¬کند. فعاليت هاي ديگر اين گرايش نيز كه در زمينه هاي تحقيقات بر روي پروتكل هاي چند رسانه اي و باس هاي استاندارد بوده از جايگاه بالايي برخوردار مي باشد. همچنين تحقيقات به روزي در زمينه متدهاي طراحي FPGA ها در این بخش در جریان است. مهندسان کامپیوتر سختافزار در سطح کارشناسی، كارشناسي ارشد و دكترا در زمينههاي زير فعاليت مي كنند:
ابزار CAD برای طراحی و ساخت مدارهاي ديجيتال
زبانهای توصیف سخت افزار در سطوح مختلف و تدوين روشهاي طراحي، شبيهسازي و سنتز
برنامههای تست و تولید تست و آزمونپذيري مدارهاي ديجيتال
استفاده زبانهای سخت افزاری براي بررسي مدارها از نظر استفاده توان، قابليت اطمينان و سرعت
فشردهسازی تصویر، پردازش سيگنالهاي ويديويي
طراحی و ساخت پروتکلهای چندرسانهاي و استانداردهاي مربوطه به آن
پژوهشهایی در جهت ساخت پروسسورهاي شبکه و پروتکلهاي آن
روشهای ساخت مدارهای توان پايين
گرایشها و ابعاد مختلف این رشته در کارشناسی ارشد:
این رشته در مقطع ارشد دارای چهار گرايش معماري کامپيوتر، مهندسي نرم افزار، هوش مصنوعي و الگوريتم و محاسبات است.
مباحثی که در هر گرایش مطرح می شود به شرح زیر است:
گرایش نرم افزار: در گرایش نرم افزار در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان با سیستم هاي عامل پيشرفته ـ بانک هاي اطلاعاتي ـ برنامه نويسي پيشرفته و تحت WEB ـ الگوریتم های پردازش موازي و … آشنا میشوند.
گرایش هوش مصنوعی: در اين گرايش با مطالب جديدي مانند شبکههاي عصبي ـ هوش مصنوعي پيشرفته ـ تئوري فازي ـ پردازش تصوير و … آشنا میشوند.
گرایش معماری کامپيوتر: در اين گرايش دانشجويان با معماري هاي پيشرفته کامپيوتر و ابر رايانهها شبكه هاي كامپيوتري گسترده ـ پردازش تصوير و طراحي سيستم هاي تحملپذير خطا و … آشنا میشوند.
گرایش الگوریتم و محاسبات: اين گرايش که يک گرايش جديد است. دانشجويان با الگوريتم هاي توزيعي و پيشرفته ـ رياضيات پيشرفته كامپيوتري و … آشنا میشوند.