تحصیل در آلمان

تحصيل در آلمان در تمامی مقاطع تحصيلی از مقطع کارشناسی تا دکتری امکان پذير می باشد. در کشور آلمان در حدود ۳۰۰ مرکز علمی با بهترين امکانات و شرايط تحصيلی وجود دارد. در اين کشور امکان بهره مندی از دانشگاه های دولتی برای افرادی که قصد تحصيل رايگان در آلمان را دارند وجود دارد.

تحصيل در آلمان در تمامی مقاطع تحصيلی از مقطع کارشناسی تا دکتری امکان پذير می باشد. در کشور آلمان در حدود ۳۰۰ مرکز علمی با بهترين امکانات و شرايط تحصيلی وجود دارد. در اين کشور امکان بهره مندی از دانشگاه های دولتی برای افرادی که قصد تحصيل رايگان در آلمان را دارند وجود دارد.

login
En login

جمعه ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | 15:34  0 نظر   243 بازدید



تحصيل در آلمان

تحصيل در آلمان در تمامی مقاطع تحصيلی از مقطع کارشناسی تا دکتری امکان پذير می باشد. در کشور آلمان در حدود ۳۰۰ مرکز علمی با بهترين امکانات و شرايط تحصيلی وجود دارد. در اين کشور امکان بهره مندی از دانشگاه های دولتی برای افرادی که قصد تحصيل رايگان در آلمان را دارند وجود دارد. بنابراين شرايط تحصيل در آلمان به صورت رايگان وجود دارد. البته در صورت اخذ ترم تابستانی افراد بايد مبلغی به عنوان شهريه به دانشگاه پرداخت نمايند. گرچه اين مبلغ زياد نبوده و تقريباً رايگان تلقی می شود. بنابراين تحصيل در آلمان با مدرک ديپلم و يا ادامه تحصيل در آلمان در مقطع فوق ليسانس و دکتری بسيار ارزان می باشد از اين رو کشور آلمان بهترين گزينه ی تحصيلی برای اين افراد است.

دانشگاه تکنیک برلین

دانشگاه تکنیک برلین

چرا تحصيل در آلمان

کشور آلمان جزو کشورهایی می باشد که در ميان ساير کشورها از لحاظ تحصيلی برتری بسيار بالايی دارد. تحصيل در آلمان که دانشگاه های آن در ميان دانشگاه های برتر دنيا قرار دارد برای هر فرد موقعيت عالی و مثبت می سازد. از اين رو مهاجرت به آلمان از طريق تحصيل در سال های اخير پيشرفت و رونق زيادی داشته است و اينها همه به خاطر مزايای مثبتی از جمله دريافت بورسيه تحصيلی در آلمان می باشد.

يکی از مزايای تحصيلی در کشور آلمان وجود ۸۳ دانشگاه انگليسی زبان می باشد که تعدادی از اين دانشگاه ها پس از گذراندن ۴ تا ۶ ترم به دانشجو اين امکان را می دهند که به دانشگاه های کشورهای آمريکا، استراليا و يا کانادا انتقالی بگيرند. تعدادی از اين دانشگاه ها نيز در ليست دانشگاه های رايگان آلمان قرار گرفته اند. نکته ی مهم در اين قسمت اين است که اين دانشگاه ها نيازمند دارا بودن مدرک تافل می باشند. البته تعدادی از آن ها نيز دارای دوره های زبان آلمانی در خود دانشگاه می باشند و فرد می تواند تحصيل در آلمان بدون مدرک زبان آلمانی را تجربه نمايد. اين در حالی است که بيشتر کشورها نظير امريکا و يا کشورهای ديگر اين امکان را برای دانشجويان خارجی فراهم نکرده اند.

تحصيل در آلمان به دليل متقاضيان فراوان معمولا هزينه های متوسطی برای زندگی دارد. اين کشور از لحاظ صنعتی در رديف بالايی قرار گرفته است. اين دليل بسيار بزرگی برای تحصيل در اين کشور آلمان و همچنين برخورداری از مزايايی است که فرد با تحصيل می تواند آن را کسب کند. فرد دانشجو در اين کشور می تواند در کنار تحصيل ساعاتی را به کار کردن بپردازد. يکی از مزايای تحصيل و کار در کشور آلمان اين است که هزينه ی زندگی در آلمان با حقوق دريافتی تطابق داشته و فرد می تواند از عهده ی هزينه های زندگی بر بيايد. حقوق ماهيانه ای که فرد دانشجو به ازای هر يک ساعت کار دريافت می کند در حدود ۸.۵ يورو می باشد. البته درآمد فرد تا حد زيادی به رشته ی تحصيلی وی و کاری که مطابق با رشته ی خود انتخاب می کند بستگی دارد. سابقه ی کاری افراد نيز در اين زمينه مهم می باشد. به طور مثال شرايط ادامه تحصيل در رشته حقوق در آلمان اين گونه است که فرد در اوايل کار حقوقی در حدود ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ يورو در ماه ممکن است داشته باشد در حالی که با افزايش مدت زمان حقوق بسيار بالايی را دريافت خواهيد کرد و يا شرايط تحصيل در رشته پزشکی در آلمان به گونه ای است که فرد پس از فارغ التحصيل شدن و يا در حين تحصيل می تواند حقوق بسيار بالايی را در ماه دريافت نمايد. چرا که تحصيل در رشته ی پزشکی در کشور آلمان با توجه به متقاضيان زيادی که دارا است در آمد بالايی نيز دارد.

به طور کلی بسياری از افرادی که به قصد ادامه تحصيل وارد اين کشور می شوند تا حدود زيادی نگران هزينه های زندگی خود هستند اما نگران نباشيد هزينه ی زندگی در آلمان با توجه به شهريه های کم دانشگاه های دولتی متوسط می باشد و شما می توانيد با زندگی کردن در شهر های معمولی تر هزينه ای در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ يورو پرداخت نمائيد. البته اين مبلغ با توجه به شرايط عالی تحصيل و زندگی در آلمان بسيار عالی است.

شرايط تحصيل در دانشگاه هاي آلمان

کشور آلمان دارای تعداد زيادی دانشگاه می باشد که مورد تائيد وزارت علوم هستند. اين دانشگاه ها مدرکی را ارائه می دهند که در سراسر دنيا معتبر است. يعنی شما با تحصيل در اين کشور و دانشگاه های برتری که دارد می توانيد علاوه بر برخوداری از مزايای فراوان اين دانشگاه ها مدرکی معتبر کسب نماييد. اما اخذ پذيرش و شرايط ويزای تحصيلی در اين کشور به گونه ای است که شما نيازمند يک سری مدارک می باشيد. برای تحصيل در دانشگاه های برتر آلمان که اعتبار بالايی داشته و فارغ التحصيلی از آن ها شانس داشتن شغلی پر در آمد را فراهم می کند نيازمند مدارکی است.

مدارک لازم برای ويزای دانشجويی آلمان

  • پاسپورت
  • گواهی پايان دوره ی دبيرستانی
  • فرم ويزا
  • شناسنامه و کارت ملی به همراه دو کپی
  • عکس رنگی
  • گواهی پشتيبانی مالی
  • انگيزه نامه

البته لازم به ذکر است که برای تحصيل در اين کشور حتما لازم نيست که مدرک زبان داشته باشيد و می توانيد آن را در کشور آلمان نيز کسب نماييد. اين يکی از مزايای عالی برای تحصيل در دانشگاه های اين کشور است. بنابراين دريافت ويزای تحصيلی آلمان بدون مدرک زبان در دانشگاه های برتر اين کشور امکان پذير می باشد.

تحصیل در آلمان

تحصیل دکتری در آلمان

از آن جا که معمولا افراد برای تحصيل در مقطع دکترا و تحصيلات تکميلی وارد کشور آلمان می شوند می بايست با شرايط تحصيل در آلمان در مقطع دکتری در آلمان آشنا شوند .ابتدا بايد گفت که تحصيل در اين مقطع در آلمان علیرغم دشواری پذيرش رايگان است و اين موضوع افراد را برای تحصيل در اين کشور مصمم تر می سازد.

شرایط تحصیل دکتری در آلمان

برای تحصيل در اين مقطع نيازی به کنکور نمی باشد، معدل فرد در دوره ی قبل بايد بين حداقل 16باشد. جهت قبولی در مقطع دکتری فرد باید رزومه پژوهشی قوی داشته باشد. همچنين فرد بايد يک استاد راهنما برای کارهای پايان نامه داشته باشد. شما برای تحصيل در اين مقطع به مهم ترين چيزی که نيازمند هستيد اخذ پذيرش دانشگاهی است و پس از آن شرايط آسان خواهد بود.

طول دوره ی دکتری در آلمان معمولا 3 تا 5 سال است. اما در بعضی رشته ها ممکن است اين مدت اندکی متغير باشد مثلا تحصيل در رشته های پزشکی، حقوق و يا تحصيل فيزيوتراپی در آلمان ممکن است اندکی بيشتر باشد.

آلمان به عنوان پر طرفدارترين مقصد برای افرادی که به دنبال تحصيل در دانشگاه های خوب دنيا هستند شناخته شده که بزرگترين عامل آن رايگان بودن تحصيل در آلمان می باشد. البته دانشگاه های کشور آلمان به دو دسته ی دولتی و خصوصی تقسيم می شوند.

هزینه تحصیل در آلمان

ميزان شهريه دانشگاه در آلمان بسته به دانشگاه متفاوت است که در ادامه به بررسی آن ميپردازيم.

دانشگاه های دولتی آلمان به دليل شهريه های پايينی که دارد (ميانگين ۳۰۰ يورو در ترم آن هم بابت ثبت نام) مورد استقبال اکثر افراد بوده و هست. هزينه ی زندگی دانشجويی در کشور آلمان به طور ميانگين ۵۰۰ يورو در ماه می باشد که قسمت عمده ی آن به اجاره خانه در آلمان اختصاص می يابد.

کار دانشجويی در دانشگاه در طول تحصيل کاملا قانونی است و می تواند بخشی اعظمی از هزينه ها را پوشش دهد. حقوق کار دانشجويی در آلمان از ۸ تا ۱۰ يورو در ساعت می باشد.

حق کار در کشور آلمان در مقطع ليسانس ۱۰ تا ۲۰ ساعت، در مقطع ارشد ۲۰ تا ۳۰ ساعت و در مقطع دکتری ۳۰ تا ۴۰ ساعت می باشد. لازمه داشتن کار مسلط بودن به زبان آلمانی است.

اگر درس شما بعد از ترم های تعیين شده به پايان نرسد، بعد از ۴ ترم از زمان معين شده برای طول تحصيل، شهريه دانشگاه را بايد پرداخت کنيد که به طور ميانگين ۵۰۰ يورو برای هر ترم می باشد.

دانشگاه های خصوصی برخلاف دانشگاه های دولتی آلمان شهريه های بالايی دارد (به طور ميانگين ۱۰۰۰۰ يورو ) و چندان مورد استقبال دانشجويان متقاضی تحصيل در کشور آلمان نمی باشد اما اين را بايد در نظر داشت که دانشگاه های خصوصی آلمان نيز از سطح علمی بالايی

برخوردارند. تجربه ی زندگی در آلمان اين موقعيت را ايجاد می کند که بتوانيد در محيطی پويا و پيشرفته استعدادهای خود را شناخته و تقويت کنيد.

هزینه زندگی در آلمان

كارشناسي وكارشناسي ارشد و دكتري در آلمان

متقاضيانی که دارای مدرک تحصيلی ديپلم و پيش دانشگاهی هستند، ميتوانند با ورود به کالج و گذراندن يکسال در کالج وارد دانشگاه شوند، کالج درآلمان ۲ ترم است و اين کالج ها فقط به زبان آلمانی می باشند، و افرادی که رشته ی آنها تجربی است بايد کالج M-KURS و افرادی که رشته ی فنی مهندسی را انتخاب ميکنند T-KURS را بايد بگذرانند.

مدارک لازم جهت اخذ پذيرش برای کالج های آلمان

۱- ترجمه ی مدرک ديپلم و ريز نمرات آن

۲- ترجمه ی مدرک پيش دانشگاهی و ريز نمرات آن

۳- کپی پاسپورت

۴- کپی شناسنامه

۵- دوازده قطعه عکس 6*4

۶- مدرک زبان آلمانی حداقل b1

۷- کارنامه ی قبولی در کنکور سراسری (در صورت وجود)

متقاضيانی که يک سال تحصيلی يعنی معادل۳۰ -۲۴ واحد درسی در دانشگاه های سراسری يا آزاد را در ايران گذرانده اند ميتوانند مستقيما وارد دانشگاه های آلمان (بدون نياز به کالج) شوند.

لازم به ذکر است مدارک زبان آلمان TESTDAF 414در اين حالت الزامی است.

شرايط و مدارك لازم براي پذيرش در مقطع كارشناسي

در مقطع ليسانس در دانشگاه های رايگان آلمان زبان تدريس اغلب به زبان آلمانی می باشد و کمتر رشته و دانشگاهی وجود دارد که در اين مقطع به زبان انگليسی باشد، اگر شما متقاضيان قصد ورود مستقيم به دانشگاه و مقطع ليسانس را داريد می بايست در هر رشته ای که قرار است تحصيل نماييد در همان رشته در ايران قبول شده باشيد در اين صورت اگر دانشگاه شما سراسری باشد به مراتب شانس بالاتری برای پذيرش داريد، حال اگر در دانشگاه آزاد يا سراسری در ايران قبول شده باشيد با گذراندن حداقل ۲۴ واحد می توانيد برای ورود به مقطع ليسانس در آلمان اقدام نماييد

از ديگر مدارک لازم برای پذيرش در دانشگاه در مقطع ليسانس، داشتن مدرک زبان حداقل B1 آلمانی می باشد. در اصل شما برای کشور آلمان برای تحصيل در دانشگاه های آلمانی زبان نياز به مدرک زبان آلمانی B2 دارید. اما اگر فردی مدرک زبان B1 داشته باشد دولت به شخص اجازه ميدهد يک سال برای اخذ مدرک B2در آلمان حضور داشته باشد و در همان کشور مدرک زبان خود را اخذ نمايد، برای ورود به اين مقطع شما متقاضيان تحصيل در آلمان نبايد بيش تر از ۴ الی ۵ سال گپ تحصيلی داشته باشيد .البته ذکر اين نکته ضروری است که امکان پذيرش برای شما وجود دارد اما در مرحله ی سفارت و برای اخذ رواديد امکان دارد که پرونده شما ريسک داشته باشد.

فوق ليسانس و دكتري در آلمان

کشور آلمان برای تحصيل از شرايط بسيار خوبی برخوردار است .به همين دليل اقامت از طريق تحصيل در آلمان به شما پيشنهاد می شود. اولين دليل برای تحصيل در اين کشور پايين بودن هزينه های تحصيلی نسبت به ساير کشورهای ديگر می باشد .اين در حالی است که شما می توانيد در دانشگاه های آلمان تحصيل رايگان نيز داشته باشيد. همچنين شما می توانيد برای تحصيل در دانشگاه های آلمان زبان انگليسی را انتخاب کنيد .همچنين شما می توانيد با اخذ ويزای دانشجويی کشور آلمان به ساير کشور های اروپايی ديگر سفر کنيد.

به طور کلی فردی که قصد اخذ فوق ليسانس در آلمان را دارد بايد از دانشگاه های سراسری مدرک داشته باشد در غير اين صورت برای ورود به دانشگاه بايد سوابق تحصيلی عالی داشته باشد. به منظور تحصيل کارشناسی ارشد در آلمان فرد محصل بايد دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه های کشور باشد يا اينکه دارای قبولی در آزمون سراسری باشد.

دانشجوی دکتری می تواند هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگليسی تحصيل کند که البته دانشجو برای گذراندن تحصيل هر يک از اين ها نيازمند مدرک می باشد مثلا اگر بخواهد به زبان انگليسی تحصيل کند بايستی مدرک آيلتس يا تافل داشته باشد.

بالا بودن معدل نيز يکی ديگر از شرايط پذيرش دکتری در آلمان است. در دانشگاه های دولتی تحصيل در مقطع دکترا رايگان است و بسته به نوع رشته ی تحصيلی مبلغی به عنوان حقوق به دانشجوی دکتری ماهیانه پرداخت می شود. به طور کلی يک دانشجو در آلمان به طور ماهيانه به مبلغی حدود ۸۲۰ يورو نيازمند است که اين هزينه صرف خوراک پوشاک و ساير موارد می شود.

خوابگاه دانشجویی آلمان

شرايط لازم براي ورود به بازاركار در آلمان براي يك غير اروپايي

آلمان بزرگترين اقتصاد اروپا است و در جايگاه چهارم توليد ناخالص داخلی (نرخ تبديل ارز) وجايگاه پنجم توليد ناخالص داخلی (برابری قدرت خريد) در جهان قرار دارد. آلمان از بنيانگذاران اتحاديه اروپا و حوزه يورو است. شرکتهای آلمانی، اکثرا شرکت هايی با اندازه کوچک و متوسط هستند که عمدتاً به صورت خانوادگی اداره میشوند. همچنين در ميان ۵۰۰ ابر شرکت بزرگ دنيا از لحاظ درآمد، دفتر مرکزی ۵۳ شرکت در آلمان قرار دارد که از ميان آنها میتوان از فولکس واگن، و باير نام برد. آلمان همچنين ميزبان بزرگترين،BASF ، آليانتس، دايملر، بی ام و، زيمنس نمايشگاههای دنياست و دو سوم نمايشگاههای معتبر دنيا در اين کشور برگزار میشوند. بزرگترين نمايشگاههای سالانه و کنگره های اقتصادی در اين کشور در شهرهايی همانند هانوفر، مونيخ، فرانکفورت و برلين برگزار میشنوند. همچنين بايد دانست که آلمان ثروتمندترين کشور اروپايیست.

اما جمعيت پا به سن در آلمان روز به روز در حال افزايش است و کمبود نيروهای متخصص جوان بيش از پيش در آلمان حس ميشود. از اين رو، دولت آلمان بازار کار اين کشور را به نيروهای داخلی و يا اروپايی محدود نکرده است و مشتاق حضور نيروهای کاری متخصص غير اروپايی نيز ميباشد.

كار مرتبط با مدرك تحصيلي و پيشينه ي كاري مرتبط و قابل قبول

اجازه کار افراد خارجی توسط اداره ی کار آلمان صادر می شود و در نتيجه اداره اتباع خارجه آلمان براساس اجازه کار، اجازه دريافت ويزای کاری و ورود به آلمان را برای اتباع خارجی صادر می کند. يک استثنای بزرگ برای دريافت آسان ويزای کاری وجود دارد و آن هم مشاغلی هستند که طبق نظر اداره ی کار آلمان تعداد قابل قبولی از اتباع آلمان برای آن مشاغل وجود ندارند. دريافت ويزای کاری برای مشاغلی آسان است که کشور آلمان در آن مشاغل نيروی کاری کمی دارد و برای پر کردن آن مشاغل توسط متخصصين داخل آلمان و اتحاديه اروپا به دشواری بر می خورد. کسانی که تخصصی دارند که افراد صاحب آن تخصص در آلمان کم هستند بدون هيچ مانعی اجازه ورود به بازار کار آلمان را خواهند داشت. در اکثر کشورها بازار کار برای شهروندان آن کشور انحصاری است. برای افراد خارجی موانع بسياری برای ورود به بازارکار وجود خواهد داشت؛ حتی اگر در آن کشور تحصيل کرده باشند. اما درب بازار کار المان به روی غير اروپايی ها باز است، به شرطی که بازارکار کشور آلمان نياز به تخصص شما داشته باشد و همينطور اين که شما به زبان مورد ستفاده در محل کار (آلمانی يا انگليسی) تسلط داشته باشيد.

نيروهای متخصص در زمينه علم، فناوری، مهندسی و رياضيات

اين دسته بندی شامل تمام مهندسين و پژوهشگران و پزشکان است. اگر يک متخصص تقاضای مهاجرت کاری داشته باشد بايستی در ابتدا مدارک تحصيلی دانشگاهی قابل قبول و معتبر ارائه دهد. حداقل ليسانس و چندين سال سابقه کاری قابل قبول در زمينه کاری مرتبط با زمينه ی تحصيلی که در آن زمينه نيروی کاری کمی وجود دارد. به عنوان مثال پزشکان و دندانپزشکان و مهندسين برق و صنايع و مکانيک و علوم طبيعی نظير بيولوژی افرادی محسوب می شوند که با داشتن مدارج علمی دسترسی تسهيل شده به بازار کار آلمان دارند. متخصصين فنی و عملی مشاغلی نظير تعميرکاری و نصب آسانسور و اپراتوری قطار و همچنين کسانی که تخصصی در يک زمينه مشخص مثل پرستاری از کودکان و افراد سالمند دارند همه تخصص های مورد نياز آلمان هستند. برای اين گروه که زمينه تحصيلی را گذارنده اند و نيروی فنی محسوب می شوند و تجربه ی کاری مرتبط دارند رزومه تحصيلی مهم و ضروری است. بطور مثال افراد ديپلمه ولی دارای سابقه ی کاری فراوان معمولا پذيرفته نمی شوند. اين افراد بايستی حتما دوره های حرفه ای مخصوصی را چندين سال بگذرانند. اين دوره ها بسته به نياز بازار کار آلمان تعريف می شوند و هر ساله ليست اين گونه مشاغل مورد نياز آلمان بروز می گردد.

سرمايه گذاران خارجی

افرادی که خواهان سرمايه گذاری و ايجاد کسب و کار تخصصی در کشور آلمان هستند. لازمه ی سرمايه گذاری دراز مدت موفق در هرکسب و کاری داشتن يک برنامه کاری منسجم و مدون است که اثبات کننده ی تداوم و موفقيت در سيستم اقتصادی و مالی آلمان و در راستای شکوفايی هرچه بيشتر اقتصاد آلمان باشد. شکوفايی هرچه بيشتر اقتصاد آلمان از طريق ماليات و گردش پول و داد و ستد مطمئن ميسر می شود. برای سرمايه گذاری در آلمان اول ازهمه نياز به يک برنامه ی کاری دقيق و قوی ميباشد. که نشانگر اين باشد که سرمايه گذاری باعث ايجاد موقعيت های کاری جديد در آلمان خواهد شد.

کمپانی بنز برلین

به چه زبان هايی برای مهاجرت کاری به آلمان نيازمنديم؟

شرط تسلط به زبان در هر سه دسته بندی از مهاجرت کاری به آلمان بايستی حتما رعايت گردد؛ البته زبان مورد نظر بيشترين بستگی را به اين موضوع دارد که در محل کار بيشتر چه زبانی استفاده می شود؟

اگر در آن شغل نياز بيشتری به زبان انگليسی باشد مصاحبه های کاری نيز به زبان انگليسی خواهد بود. به عنوان مثال در شرکت هايی که زبان انگليسی مورد نياز باشد ممکن است که مدرک زبان از متقاضی کار خواسته شود. يک مثال IT :يا همان فناوری اطلاعات است. برنامه نويس متقاضی کار بايستی به زبان برنامه نويسی کامپيوتر که همان زبان انگليسی است تسلط بسيار زيادی داشته باشد. در اين بخش بيشترين موقعيت های کاری برای افراد خارجی وجود دارد و افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات شانس زيادی برای پيدا کردن کار در اين کشور دارند!

برای مشاغلی که سروکار مستقيمی با افراد جامعه آلمان دارد نظير پزشک بايستی فرد متقاضی به زبان آلمانی تسلط داشته باشد. همچنين برای مشاغل موجود در کارخانجات نظير نصب و راه اندازی تجهيزات؛ تعمير و نگه داری تاسيسات تسلط به زبان آلمانی ضروری است. همچنين در زمينه ی مهاجرت به آلمان بواسطه ی سرمايه گذاری و تجارت و داد وستد؛ فراگيری آلمانی کمک شايانی به فرد متقاضی خواهد کرد. فرد متقاضی در صورت تسلط کافی به اين زبان می تواند به خوبی از مقررات تجاری و کاری بهره مند شده و از شانس مطلوبی برای راه اندازی تجارت و کسب و کار موفق بهره مند شود.

در جمع بندی فراگيری زبان آلمانی برای متقاضيان مهاجرت کاری به آلمان توصيه ميگردد.

جمع اوری مطالب: خانم عبادی


دیدگاه خود را بیان کنید